Afbeelding
Foto:

Succesvolle eerste editie van de HeraKids Cup

ALMELO - Vorige week woensdag verzamelden zich 350 kinderen op het veld van het Polman Stadion voor de eerste editie van de HeraKids Cup, een toernooi voor kinderen van vijf tot twaalf jaar oud.

Met de ruim zeventig teams die zich hadden aangemeld, werden drie competities afgewerkt: Rossmann, Peterson en Dalmau. De winnaars van de middag werden FC Komt dat schot, Tubbergse Boys en Kick Off, deze drie ploegen kregen een mooie beker uitgereikt door Mark-Jan Fledderus en als kers op de taart werden de spelers en begeleiders van deze teams uitgenodigd voor de wedstrijd Heracles Almelo – SC Heerenveen.

Prijzen
Naast de prijzen voor de teams, werden er ook nog individuele prijzen vergeven. De deelnemers van het toernooi kregen één kans om zo hard mogelijk op doel te schieten. Winnaars van dit individuele onderdeel waren Wim Josse Renkema, Marnick Davina & Ties Blanckenborg. Deze jongens worden beloond met een plek in de line-up voor de wedstrijd Heracles Almelo – Excelsior. Dit houdt in dat ze voorafgaand aan de wedstrijd met een speler het veld oplopen.

Succesvol
Al met al was de eerste editie een groot succes met veel lachende gezichten en plezier. De organisatie spreekt van een zeer geslaagde middag en hoopt deze middag volgend jaar een mooi vervolg te geven met een tweede editie. Het op een laagdrempelige, gezellige manier kennis laten maken van de jeugd met het mooie voetbalspel is een leuk doel op zich. Daarnaast zij dit soort toernooien ook een mooie manier om jong talent al een beetje te laten ruiken aan competitief spelen.