Training voor sociaal ondernemen in Hengelo

HENGELO - Sociaal ondernemen staat de afgelopen tijd steeds meer in de belangstelling. Naast dat bestaande ondernemers steeds meer nadenken over hun sociale verantwoordelijkheid, zijn ook steeds meer mensen met een goed, sociaal idee geïnteresseerd in ondernemerschap.

Wie van een goed idee uiteindelijk ook een goed lopende sociale onderneming wil maken kan komende maand deelnemen aan een nieuwe training. De Regionale Organisatie Zelfstandigen organiseert een training op drie avonden: 4 maart, 18 maart en 1 april. Telkens in het Ondernemerscentrum H164 in Hengelo. Deze gaan in op de basis van sociaal ondernemerschap.

Impact
In de training van het ROZ komen veel aspecten aan bod. Hoe goed en hoe mooi je plan ook is, het is voor nieuwe ondernemers altijd een uitdaging om deze in de praktijk te brengen. Je loopt namelijk echt tegen praktische zaken aan die voor nieuwkomers verre van zelfsprekend zijn. Aan de hand van het Social Business Model Canvas komen alle aspecten van het sociaal ondernemerschap aan bod en gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen businesscase.

Verdienmodel
Na het volgen van deze training weten de deelnemers welke impact zij willen maken met hun onderneming en zijn zij in staat om een gezond verdienmodel neer te zetten. ROZ geeft inzicht in de mogelijkheden om de plannen te financieren en leert de deelnemers het plan te pitchen. Er is ook een netwerk voor sociaal ondernemers waar de deelnemers lid van kunnen worden, wanneer zij gestart zijn met de onderneming. Deze training wordt verzorgd door Marte di Prima en Ilse van den Brand, experts sociaal ondernemen bij ROZ, en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden voor deze training kan via trainingen.rozgroep.nl/van-idee-naar-sociale-ondernemingOpen pagina in nieuw venster. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers, wees er snel bij.