Afbeelding
Foto:

Bijna-dood-ervaring

ZENDEREN - Er zijn meer dan 600.000 mensen in Nederland met een Bijna-dood-ervaring, bijvoorbeeld door een medisch trauma, ongeluk, psychische crisis, meditatie of spontaan. Iedereen kan deze ervaring krijgen.

Het is een ervaring die de meeste levens op z'n kop zet, helaas niet altijd op een positieve manier. Verwarring, bovennatuurlijke ervaring, onbegrip, emotie, heimwee, persoonsverandering en trauma leidt vaak tot een eenzaamheid die soms tientallen jaren kan duren. Bob Coppes, Catja de Rijk en Mirjam Leféber vormen het BDE-team; zij geven onder meer lezingen aan mensen die dit ook mee hebben gemaakt. "Uit ons onderzoek blijkt dat de BDE nog nauwelijks bekend is bij Medici, verpleegkundigen en therapeuten. Via lezingen proberen wij, ook deze doelgroep te bereiken. De interesse is inmiddels gewekt bij de tv omroepen, magazines en bladen om de aandacht te geven aan de Bijna-dood-ervaringen." Het doel is om meer bekendheid te bereiken, ook door samenwerking met ziekenhuizen, revalidatiecentra en thuiszorg, aldus de groep.

Lezing
Deze zaterdag 23 februari is een lezing in De Zwanenhof in Zenderen aan de Retraitehuisweg 6. Deze duurva van 15.00 tot 17.30 uur. Entree kost 15 euro. Aanmelden: www.zwanenhof.com of www.bde-verrijking.com. Bellen: Catja de Rijk, 06 2283 5686