Afbeelding
Foto:

Jakubiak blij met trainingsuren

ALMELO - Na maandenlange afwezigheid verscheen Sebastian Jakubiak afgelopen week donderdagochtend weer op het veld van Heracles Almelo. De Duitse middenvelder liep vorig jaar op de training een zware knieblessure op en trainde weer voor het eerst mee met de selectie.

"Ik train weer deels mee met de rest van de jongens", vertelt Jakubiak. "Het plan is dat ik het rustig op ga bouwen en dat ik weer in het ritme kom. Ik train nog niet voluit, duels vermijd ik bijvoorbeeld. Bij de KNVB in Zeist trainde ik dagelijks met de fysio en waren we de laatste tijd bezig met sprinten, schieten en draaibewegingen. Het is nu de bedoeling dat ik steeds meer met het team ga meetrainen en langzamerhand ook weer duels op ga pakken."

Zwaar
In Zeist vond de 25-jarige Duitser met name de eerste twee maanden erg zwaar. "Vooral mentaal had ik het lastig; je loopt op krukken en kan je niet vrijuit bewegen. Ik volgde een programma waarbij ik de hele dag in de sportschool trainde en dat was fysiek ook uitdagend." Afgelopen week een nieuw fase in de revalidatie aan. "Om dan na zo'n periode weer naar het stadion te gaan en mee te trainen met de groep, daar keek ik echt naar uit."

Goed gevoel
"Het was een mooi moment om weer op het veld te staan, ik had me er op verheugd", zegt hij trots. "De spelersgroep zie ik als mijn tweede familie en om dan na ruim zeven maanden weer op het veld te staan, dat is echt een geweldig gevoel. De jongens waren ook blij om me te terug te zien." Wij wensen hem veel geluk!