Afbeelding
Foto:

Schouwburg Hengelo wel bereid tot verkoop gebouw

HENGELO - Het statement dat de Schouwburg Hengelo niet bereid is om hun gebouw te verkopen aan de gemeente blijkt op een misverstand te berusten. Dit laat de Schouwburg Hengelo weten in een persbericht.


Vorig jaar werden er gesprekken gevoerd tussen de organisatie van Schouwburg Hengelo en de gemeente Hengelo over een eventuele verkoop van het gebouw waar veel theatervoorstellingen worden opgevoerd. Schouwburg Hengelo ontvangt het hele jaar door artiesten uit het hele land, waaronder cabaretiers, bands, toneel- en dansgroepen. De gemeente deed een voorstel voor de koop van het gebouw met een concept-koopovereenkomst en een concept-huurovereenkomst. Deze is vervolgens door de Schouwburg doorgestuurd naar een advocatenbureau in Arnhem voor advies. Zij gaven een negatief advies voor het voorstel dat er toen lag en voegden een aantal alternatieven toe waarmee de Schouwburg in gesprek kon gaan met de gemeente.

Nieuw voorstel
De Schouwburg liet in een reactie aan de gemeente weten niet akkoord te gaan met het eerste voorstel, maar bracht ze ook op de hoogte over de geopperde alternatieven. In een begeleidende brief vroegen ze om een overleg over de vier alternatieven die waren toegevoegd.

Misverstand
Door een misverstand werd dit antwoord geïnterpreteerd als een volledige afwijzing van het plan om het pand te verkopen aan de gemeente. Hiermee staakten te pogingen van de gemeente Hengelo om overleg te plegen. Pas toen beide partijen in februari met elkaar in gesprek kwamen, over de subsidies voor dit jaar, kwam het misverstand aan het licht. De Schouwburg heeft hierbij aangegeven dat er alsnog interesse in een vervolggesprek over een mogelijke verkoop van het pand aan de gemeente. Er zal nu worden gekeken naar een verkoopovereenkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Sterk concept
De Schouwburg laat weten veel waarde te hechten aan de huidige hoge kwaliteit van het theaterprogramma. Deze is in 2016 opgesteld in samenwerking met onderzoeksbureau Berenschot. Het uitgangspunt van de Schouwburg is dat dit succesvolle concept en de efficiente bedrijfsvoering behouden blijven bij de eventuele verkoop van het gebouw.