De nieuwe Peugeot 508 toont zijn tanden

TWENTE - "Het mag wel een tikkeltje... agressiever". Dit was waarschijnlijk de opdracht die Peugeot's ontwerpafdeling meekreeg bij het belijnen van de nieuwe 508. Begin 2018 toonde Peugeot de nieuwste variant van de geliefde sedan aan het publiek. Inmiddels hebben de eerste klanten hun nieuwe auto in ontvangst genomen. Zo was het voor de eerste kopers van de Peugeot 508 First Edition echt genieten.

Ook wij kregen de beschikking over een mooie test-auto van de nieuwe 508. Deze is bij het eerste rondje al overduidelijk niet te verwarren met de vorige versie. Zo springen de nieuwe verticale koplampen er meteen uit. Ze doen een beetje denken aan de scherpe tanden van een leeuw - ongetwijfeld een bewuste associatie van de ontwerpers. De neus kreeg een wat agressiever uiterlijk qua grille met een blokkenpatroon. De 508-badging op de motorkap is een mooi stukje trots; Peugeot wil dat de auto echt herkenbaar is op de weg. Met de stijl-update van dit model zet het merk ook sterk in op de zakelijke rijders die over de streep moeten komen met het spannender uiterlijk. Vandaar dat ook het uitrustingsniveau naar een hoger niveau ging. De achterkant kreeg ook een mooie update, hoewel de achterlichten wat conservatiever ogen dan de voorkant. Een sterk aflopende daklijn benadrukt het snelle uiterlijk, maar je levert natuurlijk wel iets in qua hoofdruimte. Met een kofferbakruimte van 487 liter is voldoende mee te nemen.

Genieten
Na ons eerste rondje nemen we de sleutels in ontvangst van de rode bolide. Achter het stuur is merkbaar dat alles op ons als bestuurder gericht is. Een strak, personaliseerbaar, digitaal dashboard verschaft de nodige informatie met in de middenconsole de op de bestuurder gerichte informatiedisplay. De Peugeot I-Cockpit biedt alle informatie die we kunnen wensen mét nog een paar bijzondere trucs. De afwerking is hoogwaardig met houten sierelementen en bekleding van Alcantara en Sellier-leer. Het kleine, sportieve stuur met schakelflippers is een genot in de handen. De plaatsing van de schermen, afwerking en digitale mogelijkheden doen aan als een vliegtuigcockpit; zeker ook wanneer we het nieuwe Night Vision systeem aanzetten. Dit systeem gebruikt een infraroodcamera waarbij levende wezens op de weg duidelijk zichtbaar zijn, ook bij zeer slecht zicht of in het donker. Dit tot afstanden tot zo'n 250 meter, veel verder dan de koplampen reiken dus.