Afbeelding
Foto:

Economie op volle kracht!

HOF VAN TWENTE - De cijfers van de economie over 2017 zijn onlangs in de raadsbijeenkomst besproken. Het blijkt dat Hof van Twente het qua economie en groei beter doet dan bijvoorbeeld Twente.

In 2017 zijn er zo'n 633 banen bijgekomen. Dat betekent een groei van 4,2 procent. Vergeleken met Twente, 1,5 procent, en landelijk, 2,2 procent, doet Hof van Twente het dus uitstekend. Zeker als ook in acht wordt genomen dat het aantal mensen met werk hoger ligt dan landelijk of in Twente.

Ondernemers
Dat deze cijfers zo positief zijn, is dankzij de ondernemers van Hof van Twente, die daadwerkelijk mensen in dienst nemen, maar ook de gemeente draagt haar steentje bij. De aantrekkende economie heeft ook een positieve invloed op het geheel. Mede daardoor is er ook 100.000 vierkante meter bedrijfsgrond in Goor, Hengevelde en Markelo verkocht.

Participatie
Ook wat betreft de arbeidsparticipatie doet Hof van Twente het goed. De netto-arbeidsparticipatie ligt hoger dan het landelijk gemiddelde. In 2017 zijn er 150 mensen richting een werkervaringsplaats of werk gegaan. Hoe de arbeidsparticipatie zich gaat ontwikkelen is een vraagteken, aangezien de problematiek van mensen in de bijstand steeds complexer lijkt te worden.

Op de hoogte blijven
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op sociaal economisch terrein gaat u naar www.hofvantwente.nl/hofvantwenteindex. De cijfers over bijvoorbeeld de werkgelegenheid en participatie worden voortdurend aangepast en geven dus een goed beeld van de actuele situatie.