Afbeelding
Foto:

Nieuwbouw Stadskantoor bereikt hoogste punt

HENGELO - Afgelopen week bereikte de nieuwbouw van het Stadskantoor een belangrijke mijlpaal: de bouwers bereikten het hoogste punt van het nieuwe pand. Dit moest natuurlijk naar goed gebruik gevierd worden.

Wethouder Claudio Bruggink mocht de laatste dakplaat plaatsen waarna ook de Hengelose gemeentevlag fier mocht wapperen op het nieuwe pand. De bouwers, wethouder en genodigden genoten na afloop van de 'pannenfriet' om nog even gezellig stil te staan bij dit mooie moment. De planning en realisatie van het nieuwe Stadskantoor is een plan met een lange looptijd; zo heeft de bouw inmiddels vijftien maanden in beslag genomen. Wethouder Bruggink: "Ik ben erg blij met het bereiken van het hoogste punt. En dat mooi volgens planning. De uitstraling van het ontwerp wordt steeds duidelijker, open en transparant. We kunnen niet wachten om weer terug te keren naar het hart van de stad, daar waar de gemeentelijke organisatie thuishoort."

Mooi project
De realisatie van het nieuwe kantoor is ook een mooie impuls voor de Hengelose binnenstad. Het mooie, duurzame pand brengt ook een stukje levendigheid en meer bezoekers. Het nieuwe Stadskantoor verrijst tussen het huidige Stadhuis en de Deldenerstraat en omvat ongeveer 8.000 vierkante meter kantoorruimte, 900 vierkante meter aan publieksruimte en een parkeerkelder van ongeveer 2.200 vierkante meter. Andere leuke weetjes: er is inmiddels ruim 5.050 kuub beton verwerkt, waaronder voor de Y-kolom die de verbinding tussen het nieuwe Stadskantoor en Stadhuis vormt. Deze weeg 26 ton.

Planning
Eind februari start de afwerking van de gevels. Een maand later wordt de torenkraan, die bijna een jaar lang de skyline van Hengelo verrijkte, afgebouwd. Later dit jaar wordt de duurzame 'groene kroon' op het Stadskantoor aangebracht in de vorm van sedum dak. Naar verwachting wordt de nieuwbouw eind 2019 opgeleverd. Door de gemeentelijke organisatie in de binnenstad te vestigen trekt de gemeente meer bezoekers naar de binnenstad, waaronder ook de werknemers van de gemeente Hengelo.