Afbeelding
Foto:

Hengelo pakt foutparkeerders aan

HENGELO - Het is niet netjes, en dat weten we zelf ook best. En toch maakt menig Hengeloër zich er nog schuldig aan: parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats.

In Nederland zijn ongeveer 1,6 miljoen mensen met een beperking, waaronder een niet onaanzienlijk deel dat kampt met lichamelijke beperkingen die hen ernstig beperken in hun mobiliteit. Voor de 'gelukkigen' onder hen die in ieder geval auto kunnen rijden, is het soms al een hele opgave om een gehandicaptenkaart te krijgen en een parkeerplaats te vinden in de openbare ruimte.

Oneigenlijk gebruik
De gebruikers en gemeente constateren dat andere automobilisten nog regelmatig een invalidenparkeerplaats bezet houden, waardoor deze mensen veel moeite hebben om te parkeren waar zij moeten zijn. Sterker nog dit misbruik van algemene invalidenparkeerplaatsen lijkt toe te nemen. Het moge duidelijk zijn dat dit nogal asociaal is. Om dit signaal duidelijk af te geven gingen toezichthouders afgelopen weekend op pad om extra te controleren rondom winkelcentra. De toezichthouders controleren hier al vaak, maar ze gaan nu een aantal keer extra op pad voor gerichte controles. Samen met leden van de Hengelose gehandicaptenraad.

Beperkte plekken
In Hengelo zijn op dit moment in het centrum 27 parkeerplaatsen, maar per locatie zijn het er niet veel. Zo zijn er in totaal 2 parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein en 2 bij apotheek De Vries. In de Hengelose parkeergarages zijn ook gehandicaptenparkeerplaatsen gereserveerd; hier moeten gebruikers echter wel voor betalen én ze liggen mogelijk verder weg van waar u echt moet zijn. Zo hebben de parkeergarages De Beurs en Tiemsbrug 5 parkeerplaatsen en De Brink en P+R station hengelo 4 parkeerplaatsen.

Aanvragen
Wellicht hebt u ook behoefte aan een gehandicaptenparkeerkaart? Om in aanmerking te komen moet u wel maximaal 100 meter kunnen lopen, ook niet met behulp van loophulpmiddelen. Het moet ook gaan om blijvende problemen. Het aanvragen van een kaart kost dit jaar 46,40 euro. Kijk voor informatie ook op: www.hengelo.nl/gehandicaptenparkeerkaart