Afbeelding
Foto:

Geslaagde middag 'Mantelzorgen met Muziek'

GOOR - Bijna 50 mantelzorgers of zorgprofessionals uit Twente kwamen op dinsdag 29 januari in het gemeentehuis van Goor bijeen om op de themamiddag 'Mantelzorgen met Muziek' van Ignar Rip te leren hoe je met muziek de zorg plezieriger, gemakkelijker en dus minder zwaar kunt maken.

Ingrid Keestra, zelf mantelzorger en schrijver van het boek 'Mantelzorger der liefde' haalde Ignar Rip naar Twente, omdat ze vindt dat iedereen die voor iemand met dementie zorgt kennis zou moeten maken met zijn methode!

Ervaringsdeskundige
Ignar Rip is ervaringsdeskundige, toert als spreker in NL, Belgiƫ en de UK, is bekend van Alzheimer-Muziekgeluk en weet heel veel van de kracht van muziek bij mensen met dementie. Hij inspireert en motiveert en is in staat om voor iedereen duidelijk uit te leggen wat muziek doet in het brein, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je deze muzikale 'rollator' aan kan wenden als zorg-hulp, welzijn-brenger en hulpmotor voor het brein.

Vervolg
Kon je er nu niet bij zijn, maar wil je dit ook leren? Schrijf je dan in voor de Training Muziekgeluk die Ignar gaat houden in Hengelo, bij De Twee Wezen (7 minuten lopen van Centraal station). De training bestaat uit twee sessies: De eerste is op woensdag 27 februari van 13.00 tot 15.00 uur. De tweede is op woensdag 6 maart van 13.00 tot 15.00 uur. Kosten voor deze twee trainingen samen zijn Euro 100,- met de mogelijkheid om gecertificeerd Muziekspecialist te worden. Voor meer informatie en inschrijven zie: https://www.alzheimermuziekgeluk.nl/hofvantwente/