Afbeelding
Foto:

Overijssel Verwoord

OVERIJSSEL - Geen bereidingswijze voor het bereiden van de lekkerste hutspot of Jambalaya, maar het recept voor een goed leven. Daar draait het om tijdens de schrijfwedstrijd die door Overijssel Verwoord wordt gehouden.

Overijssel Verwoord is een door de Provincie Overijssel gesubsidieerde organisatie. Het doel is om iedereen in Overijssel te betrekken bij literatuur en taal. Dit gebeurt op diverse manieren zoals bijvoorbeeld met leesclubs, een dichtersgilde of het lezen met sterren voor scholieren van de middelbare school. Ook de schrijfwedstrijd 'Recept voor een goed leven' is één van de activiteiten.

De wedstrijd
Iedereen uit Overijssel kan en mag meedoen met de schrijfwedstrijd. Daartoe moet er een stuk geschreven worden van maximaal 1000 worden, waarbij verwoord wordt wat de schrijver onder een goed leven verstaat en hoe dit bereikt kan worden. De vorm waarin de tekst geschreven wordt is geheel vrij. Het mag een daadwerkelijk recept zijn, maar zeker ook poëzie, proza, essay, theatertekst of iets anders. Ook het schrijven in de streektaal is toegestaan. De tekst moet voor 18 februari worden opgestuurd via www.overijsselverwoord.nl/schrijfwedstrijd-recept-voor-een-goed-leven/. Inzendingen worden beoordeeld door een jury die onder meer bestaat uit Ernst Daniël Smid en De GladJakkers.

Verschillend of gelijk?
Wilt u met anderen delen hoe een recept voor een goed leven eruitziet? Doe dan zeker mee. Wie weet blijken er wel heel veel overeenkomsten te zijn tussen ouderen en jongeren, maar misschien zijn er ook wel hele grote verschillen tussen generaties. De winnaars van de schrijfwedstrijd, een streektaalwinnaar en een Nederlandse winnaar, worden bekend gemaakt tijdens het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal dat wordt gehouden in Zwolle op 28 maart. Beiden zullen mogen voordragen tijdens het bal.