Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst in Borne over Dementie en technologie

BORNE - Op woensdag 13 februari organiseren Aveleijn en De Twentse Zorgcentra een dementietafel in Twente met als thema 'dementie en technologie'.

Familie, mantelzorgers en hulpverleners uit de regio die te maken hebben of krijgen met mensen met een verstandelijke beperking en verschillende vormen van ouderdomsproblemen, waaronder dementie, zijn van harte uitgenodigd om hun ervaringen te delen en vragen te stellen over zorg, ondersteuning en omgang. In een open en interactieve setting wordt het gesprek gevoerd. Om 19.00 uur start de avond, met kort erna een presentatie van Rob Nijhuis van de Twentse Zorgacademie, Daniëlle Oosterling en Marloes Hermelink. Later zal er in twee groepen gesplitst worden voor het praten over en bekijken / ervaren van diverse zorgtechnologie. De bijeenkomst vindt plaats in het Kulturhus aan de Marktstraat 23 in Borne. Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het Kulturhus of op parkeerterrein 'De Haven' met parkeerschijf.

Aanmelden
Aanmelden voor de Dementietafel kan bij Karin Padberg via ka.padberg@aveleijn.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Hermelink via marloes.hermelink@detwentsezorgcentra.nl. De toegang is gratis. Deze bijeenkomst is onderdeel van het project 'Dementietafel: delen en verbeteren', een initiatief van Ieder(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Het project is geïnitieerd door KansPlus, Belangennetwerk verstandelijk gehandicapten. Alzheimer Nederland ondersteunt het project met expertise over Alzheimer cafés.