Afbeelding
Foto:

Daniel Ciobanu komt naar Hengelo

HENGELO - De jonge virtuoze meesterpianist Daniel Ciobanu, prijswinnaar van het Arthur Rubinstein International Piano Competition in 2017, speelt in het kader van de International Holland Piano Series een concert in de Waterstaatskerk op zaterdag 9 februari.

De Roemeense pianist Daniel Ciobanu (1991) geldt als één van de meest spraakmakende pianisten internationaal: in 2015 gaf hij op uitnodiging een privéconcert voor de Britse kroonprins Charles, in 2017 sleepte hij de publieksprijs in de wacht bij de Arthur Rubinstein International Piano Competition in Tel-Aviv, en eerder dit seizoen maakte hij zijn solodebuut in het beroemde Carnegie Hall in New York. Op zaterdag 9 februari zal Daniel Ciobanu een concert verzorgen in de Waterstaatskerk in Hengelo, aanvang 20:15. Op het programma staan russische en roemeense werken van o.a. Enescu, Moessorgsky en Stravinsky.

Wereldtalent
Daniel Ciobanu was 1ste prijswinnaar van vele internationale pianoconcoursen, waaronder het UNISA concours in Zuid-Africa, het BNDES concours in Rio de Janeiro en het Morocco Philharmonique concours in Marrakech. Hij begon met pianospelen op 9-jarige leeftijd in zijn woonplaats Piatra Neamt (Roemenië), en vervolgde zijn studie aan het conservatorium van Schotland en later in Berlijn. Hij trad op in meer dan 30 landen samen met o.m. de Royal Scottish Orchestra, de Orchestra Sinfonica do Brazil, het Orkest van Parijs, en het Philharmonisch Orkest van Israel. Het concert in Hengelo zal worden opgenomen voor StingrayBrava TV. Net zoals in de eerdere edities van de International Holland Piano Series zal ook dit concert worden uitgevoerd op de bijzondere rechtsnarige piano 'Chris Maene Straight Strung Concert Grand', ook wel bekend als de Barenboim-piano. Deze piano is door de Belgische pianofabrikant Chris Maene ontwikkeld naar de persoonlijke wensen van wereldberoemde pianist Daniel Barenboim. Anders dan bij een moderne piano waarbij de snaren elkaar kruisen, lopen bij deze innovatieve piano de snaren parallel aan elkaar, wat zorgt voor een unieke transparante klankbeleving. De International Holland Piano Series is daarmee de eerste pianoserie ter wereld die van deze piano gebruik maakt.

Concert informatie
Zaterdag 9 februari, 20.15 uur. Deuren open: vanaf 19.30 in de Waterstaatskerk Hengelo. Kaarten: voorverkoop vanaf 15 euro. Aan de deur 17,50 euro. Kijk voor meer informatie op: www.hollandpianoseries.com. Of bel: 085 - 888 78 01