Afbeelding
Foto:

Yoga-workshop voor 55-plussers ongekend populair

HENGELO – Afgelopen week vonden drie workshops plaats binnen het programma Zeker Bewegen Hengelo. Een groep van in totaal 45 enthousiaste 55-plussers kwam naar Fitpunt om kennis te maken met yoga. Alle beginselen kwamen aan bod en de interesse onder de doelgroep bleek enorm.

Zeker Bewegen Hengelo helpt de Hengelose 55-plusser met in beweging komen én blijven. Het initiatief wordt uitgevoerd door Fitpunt en ondersteund door onder andere de Gemeente Hengelo, Wijkracht en Stichting Welzijn Ouderen Hengelo. In februari start er een nieuwe groep en er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich via de website (www.zekerbewegenhengelo.nl) aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Na een gratis fitheidstest doet men 32 weken lang, groepsgewijs en onder begeleiding van ervaren instructeurs, specifieke oefeningen. En of je nu veel of weinig beweegervaring hebt: het traject sluit aan bij iedereen.

De insteek
Yogadocent Moniek Riekhoff liet de deelnemers tijdens de workshop kennismaken met verschillende basishoudingen en adem- en ontspanningsoefeningen. Deze sluiten goed aan bij de balans- en spierversterkende oefeningen in het programma. "In de les probeer ik de mensen bewust te laten worden van hun lichaam en de adem", zegt docente Riekhoff. "Zo probeer ik hen te helpen meer ontspanning te vinden en kunnen ze ontstressen uit het dagelijks leven." Gerard Leeuw, een van de deelnemers, is erg enthousiast. "De yoga bracht mij terug naar het verleden; ik ervoer opnieuw de rust en ontspanning van vroeger." Kijk ook op: www.zekerbewegenhengelo.nl