Afbeelding
Foto:

MantelzorgCafé over gezonde leefstijl

HENGELO - Een aansprekend thema, zo vlak na de feestdagen en aan het begin van het nieuwe jaar tijdens het MantelzorgCafé van 2 januari.

Mantelzorg is heel waardevol, mooi en positief om te kunnen doen, maar het langdurig en intensief voor een ander zorgen, kan ook veel van een mantelzorger vragen. Fysiek en emotioneel kan de belasting zwaar worden.

Leefstijl en voeding
Hoe kun je als mantelzorger zorgen dat je ondanks je zware zorgtaken gezond leeft? Hoe en wat zou je bijvoorbeeld als gezonde maaltijd kunnen maken? En waarom is voeding zo belangrijk? Te gast op 2 januari zijn diverse deskundigen op het gebied van een gezonde leefstijl en voeding. Zij kunnen hier veel over vertellen. Er is uiteraard ook veel ruimte om je vragen aan hen te stellen. Natuurlijk is er een kop koffie of thee.
Programma
Het MantelzorgCafé begint om 10.30 uur met een kopje koffie of thee. Rond 12.30 uur is het programma afgelopen. Het MantelzorgCafé is in Paviljoen de Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen 1. Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn, is er een rolstoelvriendelijke ingang aan de achterzijde van het Paviljoen. Er is veel ruimte voor ontmoeting en gesprek met mede-mantelzorgers en deskundigen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.