Afbeelding
Foto:

Bedrijventerrein De Veldkamp volop in beweging

HENGELO - De economie trekt aan en ook bij bedrijven is er weer groei zichtbaar. Niet verrassend neemt dan ook de vraag naar vestigingsruimte weer fiks toe. Ook Hengelo profiteert mee van deze groei, met meer interesse voor lokale vestiging op de bedrijventerreinen.

De gemeente is enthousiast over de ontwikkelingen op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp. Dit terrein ligt aan de A1 in Hengelo en Borne. Er zijn veel mooie ontwikkelingen: zo worden inmiddels de contouren van het nieuwe bedrijfspand van Jonkman Coating zichtbaar. Zij zijn nu nog gevestigd aan de Beitelstraat, maar verhuizen in de tweede helft van 2019 naar hun nieuwe pand op Westermaat De Veldkamp. Een kavel van 20.000 vierkante meter moet voorzien in een toekomstbestendige ruimte. Het industrieterrein bleek als enige te voorzien in de specifieke behoefte van dit bedrijf.

Kavels
Hengelo en Borne werken sterk samen om het bedrijventerrein tot een succes te maken. De ideale ligging aan de A1 en A35 biedt met name voor bedrijven in de transport en distributie goede kansen. Er zijn ook veel grotere kavels geschikt voor de vestiging van grotere industriƫle bedrijven. Bovendien is ook perifere detailhandel toegestaan, waardoor een groot aantal bedrijven in aanmerking komt om zich hier te vestigen zonder bestemmingsplanperikelen.

Hoge verwachtingen
Zowel de gemeente Hengelo als Borne hebben dan ook hoge, positieve verwachtingen voor de komende jaren. De ligging, bereikbaarheid maar ook het lokale ondernmersklimaat moeten meer bedrijven overhalen om zich toch hier te vestigen. Dit sluit dan ook aan bij de verdere ontwikkelingen op regionaal niveau, zoals investeringen in bereikbaarheid, de groeiende high-tech sector, de grote logistieke kennis en natuurlijk: de gunstige ligging ten opzichte van Duitse afzetmarkten. Dit alles met voldoende ruimte en tegen concurrerende prijzen ten opzichte van kavels in het westen van het land.

Meer informatie
Ondernemers die wellicht meer willen weten over het bedrijventerrein of andere nieuwtjes op dit vlak kunnen ook eens een kijkje nemen op de speciale website: www.develdkamp.com. Hier staan dan de laatste ontwikkelingen.