Afbeelding
Foto:

Elke week een andere sport beoefenen

HENGELO - Meer sporten en bewegen is een van de meest gekozen goede voornemens. Ieder jaar weer wagen vele Nederlanders zich eraan. Helaas staakt de overgrote meerderheid deze goede voornemens al voor het einde van de maand. Hengelo in Beweging weet wel waarom, en wat hier tegen te doen is.


De trainers van Hengelo in Beweging leggen uit waarom zo veel goede voornemens sneuvelen: "Mensen doen vaak een sport doen die ze eigenlijk niet heel leuk vinden." En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de motivatie. Maar hoe kom je er achter welke sport je wel ligt? Hier heeft Hengelo in Beweging een goede formule voor. In een reeks van 12 weken worden er elke week een nieuwe sport geprobeerd. Naast het proeven aan de verschillende sporten is het een uitgelezen kans om sociale contacten op te doen. Het sporten gebeurt onder een gezellige, ongedwongen sfeer en met begeleiding van professionele instructeurs. De verschillende sporten komen aan bod met medewerking van de diverse sportverenigingen in Hengelo.

Nieuwe groep
Voor een nieuwe groep is Hengelo in Beweging op zoek naar deelnemers van 30 jaar en ouder. Het initiatief is al erg succesvol gebleken en breidt daarom gaandeweg uit met meerdere groepen. De kosten voor 12 lessen bedragen in totaal 25,- euro.

Zelf kiezen
Welke sporten er worden behandeld in de reeks van 12 weken wordt gekozen door de deelnemers zelf. Door de nauwe samenwerking met Hengelose sportverenigingen behoort veel tot de mogelijkheden. Men kan dan ook zelf een voorkeur uitspreken. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend, met beschikking over bijvoorbeeld een gymzaal, sportveld of het Twentebad. Deelnemers van vorige groepen zijn op deze manier bijna allemaal uitgekomen bij een sport die goed bij ze past en waar ze mee zijn doorgegaan. Hengelo in Beweging is een initiatief van de gemeente Hengelo en Wijkracht.

Deelname
Deelnemen aan de nieuwe groep? Dit kan door je op te geven. Neem daarvoor contact op met Jan Bobbink, 0547 - 27 25 20 of mail naar janbobbink@kpnmail.nl of met Kaylie Giesbert, 06 - 82 66 45 62 of mail naar k.giesbert@wijkracht.nl.