Afbeelding
Foto:

Twentse vrouwen planten 1000 bomen in regenwoud

HENGELO - De Natuurvrouw in Hengelo is een club vrouwen, die van zich doet spreken door duizend bomen te planten in een tropisch regenwoud. Niet eenmalig, maar in een terugkerende frequentie.

De Natuurvrouw is een spirituele organisatie, die via workshops, trainingen en jaarfeesten vrouwen een spiegel voor wil houden en antwoord wil geven op de vraag; 'waar word ik blij van?'. 'Hoe leer ik beter in mijn eigen lijf, omgeving en relaties te functioneren?'

Workshops
De relatie met de natuur is een belangrijke relatie, die we in de westerse wereld vaak kwijt zijn geraakt. Om deze reden vinden veel van de activiteiten van de Natuurvrouw dan ook plaats in de natuurlijke Twentse omgeving van het Jan Wesselinkhoes en Erve Beverborg in Beuningen. Daar vinden onder andere de vier elementen workshops plaats gekoppeld aan de seizoenen en de jaartraining. En daar worden de creatieve workshops gehouden voor vrouwen, die het gevoel in zichzelf zijn kwijtgeraakt. Op het vijverbad in Hengelo houden beide vrouwen zich bezig met 'maanzaken', zoals een volle-maan-viering of maan-menstruatie-verdiepingsworkshops met yoga, zang, drum en lichaamswerk.

Jaartraining
Op 10 februari volgend jaar start de Natuurvrouw met een jaartraining. Vrouwen die stress voelen en uitgeput raken van alle verschillende rollen die ze als vrouw te vervullen hebben, worden weer in balans gebracht. Deze jaartraining bestaat uit acht workshop dagen. Door deelname aan deze training en een afdracht aan de Treesisters - een globaal netwerk van vrouwen dat zich inzet voor het milieu - worden bomen geplant in tropische regenwouden.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.denatuurvrouw.nl of mail naar info@denatuurvrouw.nl.