Afbeelding
Foto:

Cursus streaming media

BORNE - De vroegst bekende stream is de webcast koffiepotcamera van Cambridge die werd gebruikt om te zien of de koffie al doorgelopen was. Deze bestond al in 1991, lang voordat het world-wide-web bekendheid kreeg. Het Trojan Room-koffiezetapparaat was het koffiezet-apparaat dat zich in de Trojan Room (koffiekamer) van het computerlab van de Universiteit van Cambridge bevond. Het werd beroemd omdat het apparaat zichtbaar was via één van de eerste webcams ter wereld.

Bij de Videoclub Borne starten we 26 jaar later met een cursus Streaming media en thuisnetwerk. Altijd al je eigen films via een Plex of Kodi server willen streamen naar je eigen smartphone, dan is deze cursus echt iets voor jou! Wat gaan we doen: Inleiding: Wat kan je er mee, wat is er beschikbaar. Installeer zelf je eigen (PLEX) media-center. Bekijk je eigen foto- en film-collectie. Streaming muziek en films. Uiterlijk, extra's/add-ons en uitleiding.

Lessen
De cursus bestaat uit 5 lessen op de donderdagavond, van 20:00-22:00uur, start 10 januari 2019 (overige data: 7 februari, 7 en 21 maart en 4 april) en wordt gegeven door Vincent Slotman. De locatie is De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (achter de Baptistenkerk). De prijs bedraagt 57,50 euro (voor alle 5 avonden). Deze prijs is opgebouwd uit €20 specifiek voor de cursusavonden (inclusief consumpties en hands-out) en €37,50 voor het half-seizoens VCB lidmaatschap. Behalve de cursusavonden, kun je daarvoor ook nog de wekelijkse club- en praktijkavonden bezoeken (zie onze website www.videoclubborne.nl voor onze activiteiten). Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278).

VCB
De Videoclub Borne (VCB) is een vereniging van amateur filmers uit midden Twente. De club bestaat sinds mei 2001 en heeft momenteel zo'n 40 leden. Hun activiteiten bestaan uit clubavonden (met vooral veel interessante gastsprekers en films), diverse cursussen en praktijkavonden.