Afbeelding
Foto:

Gezellig diner voor senioren Hengelo

HENGELO - De feestdagen komen er weer aan; voor veel mensen een gezellige tijd. Maar denk je eens in hoe dat voelt als je geen familie hebt of als ze ver weg wonen?

Veel ouderen zijn eenzaam met de kerst. Dat gegeven trof de initiatiefnemers van de Stichting Hét Kerstdiner zo, dat ze daar iets aan wilden doen. Elk jaar verzorgen zij een gratis kerstdiner voor mensen die zelf kerst niet of nauwelijks kunnen vieren. Dit jaar is de compleet verzorgde middag en avond op zondag 16 december bedoeld voor ongeveer 250 eenzame ouderen met een handicap, inclusief begeleiders van de Zonnebloem en verzorgenden. De ouderen worden uitgenodigd in samenspraak met het bestuur van De Zonnebloem regio Hengelo.

Gezellig kerstgevoel
Thuis kerst vieren met familie of vrienden is voor deze ouderen niet weggelegd. Tijdens Hét Kerstdiner kunnen ze met elkaar genieten en toch een beetje kerstgevoel meekrijgen. Voor de zevende keer zijn zo'n honderd vrijwilligers en veel sponsoren, bijna allemaal Hengeloërs, bereid om de handen uit de mouwen te steken of te helpen middels een financiële ondersteuning of een bijdrage in natura.

Sfeervol kerstprogramma
De Brandweer Twente levert een fantastische bijdrage aan Hét Kerstdiner door de brandweerkazerne in Hengelo gratis ter beschikking te stellen. De ouderen worden 's middags ontvangen in de kazerne die dan volledig is omgetoverd tot een sfeervol restaurant. De 16 hobbykoks van kookclub Proefverlof onder leiding van chefkok Luc Gesing koken ook dit jaar weer een feestelijk 4-gangenmenu. Dat doen zij in de keuken van het ROC van Twente, die door het ROC en exploitant Cormet gratis beschikbaar is gesteld. Een extra uitdaging worden de verschillende diëten, waar zij rekening mee moeten houden. De middag start met een bingo met leuke prijzen en sfeervolle livemuziek. Er is ook een verrassingsoptreden van een bekende Nederlandse artiest. Daarnaast is er natuurlijk Hét Kerstdiner.

De stichting
Hét Kerstdiner is oorspronkelijk ontstaan uit een initiatief van Ludan Schmid in samenwerking met een aantal leden van Pact MVO Hengelo. Zij vinden dat iedereen kerstfeest moet kunnen vieren, ook mensen die om lichamelijke, sociale of financiële redenen afgesloten dreigen te raken van de maatschappij. Wilt u de stichting steunen? Donaties zijn welkom op: NL24RABO0195281381.