Afbeelding
Foto:

Serious Request Lifeline
wandelt door Hengelo

HENGELO - Radiozender 3FM organiseert al sinds jaar en dag acties voor goede doelen. Het eerdere Glazen Huis is inmiddels een uitgekauwd fenomeen met afnemende donaties de afgelopen jaren. De zender gooit het dit jaar dan ook over een andere boeg: de DJ's maken een grote wandeltocht door Nederland. En komende woensdag trekken zij door Hengelo.

Onder de noemer: red levens: Join the Lifeline zamelt 3FM in de week voor kerst geld in voor het Rode Kruis. Waar de mensen eerder naar het Glazen Huis moesten komen, komen de DJ's nu naar de mensen toe. Ook kunnen gulle gevers dit jaar zélf bepalen waar het Rode Kruis het geld aan gaat spenderen. Zo kan gekozen worden voor noodhulp bij conflicten elders in de wereld, voor bescherming tegen natuurgeweld of dichter bij huis: voor reanimatiecursussen en AED's.

De tocht
Volgende week dinsdag 18 december begint de tocht. Drie DJ-duo's wandelen dan door heel Nederland, door in totaal 123 plaatsen. Deze plaatsen zijn ook gekozen op basis van het feit dat hier lokale acties gehouden worden. De eindbestemming voor de DJ's is Utrecht, waar in 2004 de eerste editie van Serious Request gehouden werd.

In Hengelo
Woensdag 19 december worden de DJ's Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen en aanhang rond 09.00 uur verwacht in Hengelo. Zij trekken die dag ook door naar Enschede, Usselo, Boekelo en Haaksbergen in Twente. Hierna wandelen zij door richting de eindbestemming Utrecht. Met hopelijk onderweg nog vele spontane ontmoetingen.

Leuke acties
Ook in Hengelo staan diverse lokale acties gepland om geld in te zamelen voor Serious Request. Zo gaat Lyceum De Grundel een reanimatie-estafette houden komende maandag. Leerlingen kunnen zich laten sponsoren voor de cursus die het Rode Kruis op school zal organiseren. Het einddoel: 2.500 euro ophalen. Paramedisch Centrum Groot Driene biedt een gezondheidscheck aan voor 5 euro, waarbij onder meer de bloeddruk, spierkracht, BMI en houding gecontroleerd zal worden. Zij hopen in totaal zo'n 1.000 euro op te halen voor de actie.