Bij wie mag Adriana zich thuis voelen?

HENGELO - Ieder jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Momenteel is de 17-jarige Adriana uit Italië in Hengelo als AFS uitwisselingsscholier.

Wereldse ervaring
Buitenlandse scholieren die met AFS naar Nederland komen gaan hier een paar maanden of een jaar een avontuur tegemoet: ze gaan naar een Nederlandse middelbare school, leren Nederlands, maken vrienden, ontdekken onze cultuur – van Koningsdag tot Sinterklaas – gaan bij een sportclub, ontwikkelen zichzelf en doen helemaal hun eigen ding. Aangezien de scholieren tussen de vijftien en achttien jaar zijn, zou dit alles niet mogelijk zijn zonder de steun en liefde van een nieuwe familie. Daarom is AFS Nederland op zoek naar een gezin in de omgeving van Hengelo dat graag een wereldse ervaring aan wil gaan en huis en haard wil openstellen voor Adriana. Ze heeft het enorm naar haar zin in de klas, dus het zou geweldig zijn als ze op school kan blijven in Hengelo. Deze vriendelijke en spontane Italiaanse scholier heeft als grootste hobby fotografie. Ze gaat graag op pad en filmt en fotografeert dan de avonturen die ze meemaakt.

Gastgezin worden?
Wilt u een stukje wereld aan de keukentafel leren kennen en banden opbouwen voor het leven. Gastgezin worden kan voor 3, 6 of 10 maanden en gezinnen zijn welkom in alle soorten en maten: alleenstaand of samen, gay of straight, met of zonder kinderen, op een boerderij of in de stad, jonger of ouder. In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn! Bel 085-0471525 of mail info@afs.nl voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website www.afs.nl/gastgezin.