Afbeelding
Foto:

Gerard Cornelisse over invulling markthallen

HENGELO - Het college van B &W heeft Stork! producent Gerard Cornelisse gevraagd om zich bezig te houden met de invulling van de te realiseren markthallen. Er moeten twee hallen komen op het Marktplein. Aan hem de taak om samen met organisaties en de inwoners van Hengelo tot een goede invulling te komen.

Al eerder ontwierp Adriaan Geuze als architect bij bureau West 8 een programma voor de markthallen. Cornelisse gaat nu bekijken of de plannen realistisch en financieel haalbaar zijn. Bovendien moet het passend zijn bij de gemeente Hengelo. De plannen van Geuze waren geïnspireerd op ideeën van Hengeloërs. Zij mochten afgelopen zomer hun ideeën voor de markthallen delen tijdens creatieve sessies. De sessies werden bijgewoond door personen uit verschillende disciplines, waaronder het bedrijfsleven, de culturele sector en maatschappelijke organisaties. Samen spraken zij onder andere over een cultureel programma dat past bij de markthallen.

Uitvoerbaar plan
De volgende stap is om te bekijken of de voorgedragen plannen ook daadwerkelijk uitvoerbaar en financieel haalbaar zijn. Hiervoor heeft het College van B & W producent Gerard Cornelisse aangewezen. Hij werd bekend als producer van het theaterstuk STORK! hij heeft tot 1 april 2019 om de plannen te bundelen en samen te vatten als een uitvoerbaar geheel. Daarna zal het college samen met de raad het plan aanvaarden of afwijzen. Gezocht wordt naar een invulling die aansluit bij een grote groep Hengeloërs en de uitstraling van de gemeente. De uitvoering van het programma gebeurt in overleg met Stichting Centrummanagement Hengelo, Stichting Vastgoed Hengelo, Hengelo Promotie, en West 8.

Aanwinst voor Hengelo
Al in 2017 werd gestemd voor de bouw van culturele markthallen op het Marktplein. Het plan ontving ruim tweederde van de stemmen. De invulling ervan moet dan ook een aanwinst zijn voor veel Hengeloërs. Ook wil men dat de activiteiten in de hallen niet structureel financieel ondersteund hoeven te worden door de gemeente. De bouw van de markthallen staat op z'n vroegst voor 2020 in de planning.