Afbeelding
Foto:

Oud-Engels Straattheater in Tuindorp

HENGELO - In 2009, 2011, 2013 en 2015 vonden de eerdere edities plaats van het Oud-Engels-Straattheater op en rond het C.T. Storkplein in Hengelo. Dit gebeurde met groot enthousiasme en het werd telkens een sfeervol succes. Komende zondag van 13.30 tot 17.00 uur is de volgende editie. De stichting Tuindorp Oud-Engels Straattheater maakt er weer een onvergetelijke dag van.

Het C.T. Storkplein en directe omgeving worden teruggebracht naar de stijl van rond 1900. U wordt meegenomen naar het Engeland van die tijd. Jachthoornblazers zullen het evenement openen vanaf het bordes van hotel 't Lansink. De kindertheatergroep Barst zal optreden onder andere met scenes uit de musical Oliver en Scrooge, er is een verhalenvertelster, er is straattheater, u komt de ganzenhoedster tegen, evenals schoorsteenvegers, een tingieter, wasvrouwen, doodgravers en zakkenrollers.

Proef de sfeer
Wij nodigen u uit binnen te kijken bij een negentiende-eeuwse apotheker. U kunt zich in oud-Engelse stijl op de foto laten zetten, er is muziek, er worden christmas carols gezongen, er is een brass ensemble, er zijn kramen met allerlei lekkernijen en snuisterijen, er is allerlei rijdend materieel: een koets, oude fietsen, handkarren, nieuw dit keer zijn onder andere een spectaculaire goochelvoorstelling en een ouderwetse Engelse draaimolen er is een schapenstal en nog veel meer…

Veel steun
Het Tuindorp, gebouwd in Engelse stijl, en met name het C.T. Storkplein, leent zich hier uitstekend voor. Iedereen is van harte welkom om hiervan te genieten, de toegang is gratis. Hotel 't Lansink, de Fuldauerstichting, de Willem Willinkstichting, de Stichting Tuindorp, het RABOfonds en Bureau Hengelo ondersteunen dit initiatief.