Afbeelding
Foto:

Echt Grieks genieten bij restaurant Akropolis

HENGELO - Restaurant Akropolis brengt de échte Griekse sfeer naar Hengelo. Het restaurant bestaat 35 jaar en bouwde in deze tijd een mooie vaste klantenkring op. De gezellige, intieme sfeer in combinatie met een authentiek Griekse menukaart zorgt voor een geweldige maaltijd.

In Griekenland nemen ze graag de tijd voor een goede maaltijd; een belevenis die Akropolis ook naar Hengelo wist te brengen. Of u nu komt voor een gezellig kleinschalig diner met uw partner of juist met een grotere groep, u mag rekenen op een gezellige sfeer en een heerlijke maaltijd. Net zoals de traditionele Griekse eethuisjes. De naam Akropolis is niet zomaar gekozen; het betekent zoals als 'hoogste punt van de stad'. Het restaurant wil dan ook een onovertroffen sfeer bieden. Lekker eten staat voorop, maar wanneer de keuken sluit drinken de koks ook een glaasje ouzo mee. Zo weet u dat u te maken hebt met mensen die écht van hun vak houden.

De menukaart
Als Grieks specialiteiten restaurant verwacht u terecht een uitgebreide kaart met smaakvolle, authentieke gerechten. Dit begint bijvoorbeeld bij de dolmades, heerlijk gevulde wijnbladeren met tzatziki, of de juwarlakia, een pittige groentesoep volgens eigen traditioneel recept. De vleesliefhebber komt goed aan zijn of haar trekken met Griekse grill-specialiteiten, waaronder de gyrosschotel, souvlakischotel of de meoteoraschotel met lamskoteletten, ossenhaasbiefstukken, gyros en tzatziki. Bij de ovengerechten zijn de heerlijke lamsvlees-schotels altijd een geliefde keuze, geheel naar wens geserveerd met rijst, gebakken aardappelen en salade. Natuurlijk kunt u ook genieten van een passende selectie met Griekse wijnen en gedestilleerde dranken.

Afhalen
Hebt u zelf geen zin om te koken? Of juist iets te vieren? U kunt ook gerechten bestellen en afhalen bij Akropolis. Zo kunt u ook thuis genieten van deze specialiteiten. Bel dan om een bestelling door te geven met: 074-243 73 23.

Kom langs
Restaurant Akropolis is gevestigd aan het Stationsplein 72 in Hengelo. U bent op maandag tot en met donderdag welkom van 17.00 tot 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 22.30 uur en op zondag van 14.30 tot 22.00 uur. Bel voor reserveringen met: 074 - 243 73 23. Kijk ook op de website: www.akropolis-hengelo.nl