Spaanse sterpianiste in de Waterstaatskerk

HENGELO - De jonge Spaanse sterpianiste Rosalía Gómez Lasheras, één van de grote pianotalenten van dit moment en tevens 1ste prijswinnares van het YPF-Concours te Amsterdam in 2013, speelt op zaterdag 8 december een concert in de Waterstaatskerk in Hengelo.

Zij speelde reeds in de grootste concertzalen en festivals ter wereld, van de Caïro Opera House tot en met de International Keyboard Festival in New York. In 2013 won zij de eerste prijs op het YPF-concours in Amsterdam, in 2015 kreeg zij de prijs 'Galician of the Year' uitgereikt door de president van Galicië, en dit jaar mocht zij een prestatiebeurs in ontvangst nemen van de Mozart Gesellschaft in Dortmund. Op 8 december komt zij naar Nederland voor een soloconcert in de Waterstaatskerk in Hengelo, aanvang om 20.15 uur. De organisatie is in handen van International Holland Piano Series.

Debussy
Het concertprogramma met de titel '100 ans sans Debussy' (100 jaar zonder Debussy) zal volledig gewijd zijn aan de Franse componist Claude Debussy. Dit jaar is het 100ste sterftejaar van de in 1918 overleden componist. Met dit programma brengt de jonge Spaanse pianiste een ode aan Debussy ter commemoratie van diens 100ste sterftejaar. Het concert zal op een zeer bijzondere piano worden gespeeld: een Chris Maene Straight Strung Concert Grand. Kaarten voor het concert zijn te koop via de website (www.hollandpianoseries.com), telefonisch 085-8887801 en aan de kassa.