Afbeelding
Foto:

Erepenningen voor Hengelose verenigingen

HENGELO - De gemeente Hengelo heeft veel actieve verenigingen; diverse instanties dragen bij aan de maatschappij in de brede zin. Afgelopen week werden twee verenigingen op een passende manier geƫerd voor hun inzet met de gemeentelijke- en Koninklijke Erepenning.

Afgelopen vrijdag reikte de gemeente de vergulde bronzen Erepenning uit aan de EHBO Hengelo. Wethouder Mariska ten Heuw had de eer om de erepenning te overhandigen aan voorzitter Toon Knippenborg. Dit gebeurde bij gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de vereniging.

Dankbaar werk
De EHBO afdeling Hengelo werd op vrijdag 18 november 1938 opgericht; zij hebben veel dankbaar werk verricht door de jaren heen. Zo worden de vele vrijwilligers ingezet bij diverse activiteiten uiteenlopend van de carnavalsoptocht, de Nacht van Hengelo, de intocht van Sinterklaas en natuurlijk vele sportactiviteiten. Naast deze vrijwillige inzet is de EHBO ook actief om mensen op te leiden en bijvoorbeeld reanimatie- en BHV-cuirsussen te verzorgen. De gemeentelijke Erepenning is dan ook een passende bekroning voor hun inzet voor de plaatselijke gemeenschap. De gemeente reikt de penning uit bij jubilea van 50, 75 en 100 jaar.

Penning voor Concordia
De EHBO Hengelo was niet de enige ontvanger van eremetaal; afgelopen zaterdag werd de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Muziekvereniging Concordia in Hengelo. Vanwege de bijzondere aard van de penning werd de overhandiging verricht door Commissaris van de Koning Heidema. Voorzitter Mark van Aarsen van Concordia mocht de Koninklijke Erepenning in ontvangst nemen. Dit gebeurde bij gelegenheid van de viering van het 125-jarig jubileum. Concordia staat bekend als harmonieorkest dat nieuwe wegen inslaat en uitdagingen zoekt. Plezier in musiceren staat voorop. De vereniging bestaat uit diverse onderdelen: SlamCC, een slagwerkensemble en het harmonieorkest. Zij verzorgen zowel zelfstandig als gezamenlijk concerten. Daarnaast zijn ze betrokken bij muzikale projecten van anderen, zoals de Hengelose Muziekschool en het Cultuurpodium. Een bijzonder actieve vereniging dus.