Kunstmarkt Hasselo is eindelijk weer terug

HENGELO - Kunstmarkt Hasselo is op het plein voor het Kulturhus in de Hasseler Es in Hengelo. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Op zaterdag 11 mei is er een nieuwe aflevering. Het werd gemist, bleek uit de reacties van kraamhouders en bezoekers. Voor een werkgroep uit de culturele commissie van het kulturhus was dat de aanleiding om de handschoen op te pakken en de kunstmarkt weer op de agenda te zetten.

Kunstzinnig evenement
Het kunstzinnige evenement heeft elf jaar een bloeiend bestaan geleid en trok in die periode een groeiende groep liefhebbers. Het evenement had altijd maximaal honderd kramen. Veel trouwe kraamhouders – tot uit Duitsland en Groningen– en bezoekers meldden zich door weer en wind.

Kramen
Vorig jaar stopte organisator Arjen Hoogervorst van de culturele commissie er mee. Dat werd door velen betreurd, waarna een werkgroep aan de slag ging om de gezellige en ontspannen sfeer van deze compacte kunstmarkt voort te zetten. Daarom is er ruimte voor 64 kramen van vier meter, een meter langer dan de oude maat. Uiteraard zijn er weer vrolijke muzikale randactiviteiten, waarbij ook de jonge bezoekers niet worden vergeten.

Variatie
Het is de bedoeling om een gevarieerd aanbod te presenteren, zoals schilderijen, keramiek, beeldhouwwerk, glas, fotografie en sieraden. Het kulturhus is op zaterdag 11 mei geopend voor een hapje en een drankje. De kunstmarkt duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Ook winkelcentrum Hasselo haakt in op het evenement.

Informatie
Om u aan te melden of voor meer informatie kijk op: www.wijkcentranoord.nl/kulturhus-hasselo.