Afbeelding
Foto:

Nieuwe algemeen directeur SWB Midden Twente

HENGELO - Robert Monninkhoff wordt per 1 december de nieuwe algemeen directeur van SWB Midden Twente. Dit omvat SWB en Gildebor, die onder meer arbeids-reintegratie en beheer van de openbare ruimte uitvoeren.

Hij volgt Jeroen van der Geest op die ruim 7 jaar deze functie bekleedde. Robert Monninkhoff heeft ruim 13 jaar in de functie van financieel directeur gewerkt in dezelfde organisatie. Sinds het vertrek van Jeroen van der Geest is het bestuur op zoek geweest naar een geschikte opvolger. Na een zorgvuldige procedure, waarbij ze zich heeft laten adviseren door een brede adviescommissie is Robert Monninkhoff als beste kandidaat naar voren gekomen. Het bestuur is verheugd met Robert Monninkhoff als algemeen directeur. Voorzitter Mariska ten Heuw: "SWB Midden Twente heeft inmiddels haar plek verdiend in de maatschappij en wij vinden het belangrijk dat deze geborgd blijft. We hebben er alle vertrouwen in dat Robert het schip op koers houdt. Hij heeft veel draagvlak bij zowel de medewerkers als de externe relaties en met zijn brede achtergrond kan hij de visie en de strategie verder verdiepen en verbreden. We zijn blij met Robert als het nieuwe boegbeeld van de organisatie en kijken uit naar de toekomst."

Dankbaar
Robert zelf heeft ook veel zin in deze uitdaging: "Ik ben dankbaar en trots dat ik in mijn nieuwe rol als algemeen directeur de verantwoordelijkheid voor dit prachtige bedrijf mag dragen. SWB en Gildebor hebben zich bewezen als gerespecteerde uitvoerders van hun drie kerntaken arbeidsontwikkeling, het bieden van beschut werk en beheer openbare ruimte. We hebben hierbij te maken met een kwetsbare doelgroep, waarbij de arbeidsontwikkeling intensiever wordt. De komende tijd blijven we verder ontwikkelen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat gaat lukken." SWB is een uniek werk-leerbedrijf dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt tot waardevolle werknemers. Naast de bestaande WSW-taken worden ook participatie- en re-integratietaken uitgevoerd. Gildebor zet zich in voor het beheer en onderhoud van openbare ruimten. Vakmanschap en leermeesterschap gaan hier hand in hand