Afbeelding
Foto:

35 jaar vriendschap in duurzame stedenband

BORNE-RHEINE - Dit jaar bestaat de vriendschapsband tussen Borne en Rheine 35 jaar. Vrijdagavond 16 november 2018 werd gezamenlijk teruggekeken, met aandacht voor het ontstaan van de band en de wijze waarop deze invulling heeft gekregen. Ook werd er vooruit gekeken, met een knipoog naar de Euregio: 'Welke toekomst is er voor de stedenbanden in de Euregio?'

Bij uiteenlopende activiteiten hebben de contacten tussen inwoners en ondernemers steeds centraal gestaan. Al die jaren zijn de vrijwilligers van het partnercomité Borne Rheine een drijvende kracht geweest.

Vooruitblik
De vooruitblik werd door twee externe sprekers ingeleid: Hans Peter Benschop, directeur van het Trendbureau Overijssel en Gert-Jan Hospers, hoogleraar Transitie in Stad en Regio. Zij hebben hier hun eigen kijk op gegeven en zijn met de aanwezige mensen in gesprek gegaan.

Verloop van de avond
De avond werd geopend door burgemeester Rob Welten en begeleid door Tom Lamers, adjunct-directeur van de Euregio. Burgemeester Peter Lüttmann (Rheine) heeft het officiële gedeelte afgesloten, waarna er ruimte is geweest om -in het Duits en in het Nederlands- met elkaar door te praten.