Shutterstock
Shutterstock Foto:

Wie wordt de nieuwe Stadsprins van Borne?

BORNE – Vrijdag 23 november is de bekendmaking van de nieuwe Prins en Adjudant van Carnavalsvereniging De Toet'nbloazers, tevens Stadsprins en Adjudant van Borne. Zaterdag volgt dan de bekendmaking van de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw van de Toet'nbloazers.

Zaterdag 10 november hebben alle hoogheden van de Toet'nbloazers afstand gedaan van hun functie als hoogheid van 2018. Met veel ludieke acts en optredens is er op humoristische wijze teruggeblikt op het afgelopen carnavalsjaar. Tijd voor een nieuwe hoogheid!

Speculatie
Er wordt in Borne al weken over gesproken en gespeculeerd; 'Wie wordt de nieuwe Stadsprins van Borne?' Er worden al verschillende namen genoemd, maar niemand weet het zeker. Via Facebook worden verschillende aanwijzingen gegeven, maar het blijft een raadsel. Met geheimzinnige foto's, plaatjes en filmpjes worden er aanwijzingen gegeven óf worden we op het verkeerde been gezet? Dat blijft natuurlijk altijd de vraag. Het is dus met recht het grootste geheim van Borne!

Voorbereiding
In het diepste geheim is de aanzoekcommissie van de vereniging al maanden bezig om alles voor te bereiden voor de uiteindelijke bekendmaking op 23 november. Pakken, steken en onderscheiding, het moet allemaal in het diepste geheim geregeld worden. En als alles dan klaar is moeten er nog foto's worden gemaakt en een proclamatie worden opgesteld.

Bekendmaking
Het 'Opkomstenweekend' van Carnavalsvereniging De Toet'nbloazers is dit jaar op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Op vrijdag maakt men de nieuwe Stadsprins van Borne en zijn Adjudant bekend en op zaterdag de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw van de vereniging. Beide avonden beginnen om 20:30 uur bij Café Platenkamp in Borne. Zondagmiddag is er tijdens een informele receptie, de 'Inbloasmiddag', een mooie gelegenheid om de nieuwe hoogheden te feliciteren. Op deze middag worden ook de nieuwe Jeugdprins en Jeugdprinses gepresenteerd. Deze 'Inbloasmiddag' begint om 15:00 uur op dezelfde locatie.