Afbeelding
Foto:

Hoge korting Invisalign bij Braceland Orthodontie

LOSSER / OLDENZAAL - De laatste jaren heeft het gebruik van de zogenaamde hoesjesbeugel een hoge vlucht genomen.

In plaats van slotjes wordt een serie doorzichtige hoesjes gebruikt, waarin steeds kleine veranderingen zijn aangebracht. Die veranderingen zorgen ervoor dat de tanden stapje voor stapje recht gezet worden. Dat heeft vele voordelen ten opzichte van een slotjes beugel: de hoesjes zijn nauwelijks te zien, men kan ze uitdoen met eten, tandenpoetsen is veel eenvoudiger, tandvleesontstekingen en gaatjes rond de slotjes komen niet meer voor, het draagcomfort is groter en de behandeling gaat doorgaans sneller.

Korting
Vanzelfsprekend staan daar een aantal nadelen tegenover: de behandeling gaat niet werken wanneer de hoesjes te weinig gedragen worden en de behandeling is vaak beduidend duurder. Het laatste punt valt bij Braceland gelukkig mee. Door de jarenlange ervaring en het daarmee samenhangende veelvuldig gebruik van hoesjes van marktleider Invisalign heeft Braceland de hoogste korting verworven. Dit kan op de totale behandeling meer dan €1000,- schelen ten opzichte van behandelaars die geen of minder korting hebben. Bij jongeren is de korting nu nog hoger, Invisalign geeft €500,- extra korting indien de behandeling aangevangen wordt voordat de patiënt twintig is. Daarmee is de behandeling met Invisalign vaak niet meer duurder dan met de ouderwetse behandelmethodes en in sommige gevallen zelfs goedkoper.

Verzekering
Tegen het einde van het jaar is het raadzaam om de verzekering voor beugels na te kijken. Helaas voeren steeds meer verzekeraars een wachttijd in. Dat betekent dat men geen gebruik van de verzekering kan maken in het eerste jaar dat men verzekerd is, in sommige gevallen is dit zelfs twee jaar. Gelukkig zijn er nog een aantal verzekeraars die geen wachttijd hebben. Dit zijn onder andere CZ, IZZ, Univé en National Academic. Op www.vergelijkmondzorg.nl is er binnenkort een aangepaste lijst voor 2019 te vinden. De lijst is helaas niet compleet, maar geeft wel een uitgebreid overzicht.

Meer informatie
Braceland Orthodontie is gevestigd aan de Oliemolenstraat 4 in Oldenzaal en Lutterstraat 4 in Losser. Kijk ook op: www.braceland.nl