Afbeelding
Foto:

Denk aan uw schadeformulier!

TWENTE - Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zelfs de beste bestuurder maakt wel eens een ongeluk mee op de weg. Gelukkig blijven de meeste incidenten beperkt tot lichte blikschade. In bijna alle gevallen is dit op straat af te handelen met de tegenpartij. Hierbij komt dan ook het gevreesde schadeformulier om de hoek kijken...

Bij het afhandelen van kleine schades zonder letsel als gevolg van een botsing kunt u dit best zelf afhandelen door gebruik te maken van een standaard schadeformulier. Deze zijn gratis te krijgen bij uw verzekeringsmaatschappij. Het is verstandig om altijd wat formulieren in de auto te hebben liggen. De afhandeling gaat namelijk een stuk sneller.

Geen formulier
Mocht u én de tegenpartij onverhoopt toch geen schadeformulier hebben dan kunt u het beste een afspraak maken om dit later in te vullen. Het risico is echter wel dat het 'verhaal' van het ongeluk zo kan veranderen wanneer de tegenpartij een andere lezing heeft. Door dit op de plek van het ongeluk te doen kunt u in ieder geval met foto's nog aantonen hoe een en ander tot stand kwam. Maakt u een afspraak met de tegenpartij? Maak dan in ieder geval foto's van de situatie en het kenteken van de tegenpartij. De politie inschakelen haalt niets uit in een ongeval zonder letsel - het is puur een verzekeringskwestie. Gelukkig komen verzekeraars ook tegenwoordig de vergeetachtige automobilist tegemoet. Zo is het ook al enige tijd mogelijk om een digitaal schadeformulier in te vullen. Zo kan de schade rechtstreeks bij de verzekeraars gemeld worden. Zo zijn formulieren digitaal te downloaden en er zijn zelfs handige apps die het gedrukte formulier geheel kunnen vervangen. Natuurlijk is een digitaal iets altijd wat fragieler en bewerkelijker, zeker wanneer u wat minder digivaardig bent.