Afbeelding
Foto:

Bijzondere ervaring voor balletleerlingen

BORNE - De oudste groep balletleerlingen van Balletstudio Jennifer Willems werden afgelopen vrijdag getrakteerd op een bijzonder uitje. De balletgroep Panama Pictures stond in de Schouwburg Hengelo en ontving hen voor aanvang van de voorstelling.

Panama Pictures is een opkomende balletgroep. Ze dansten afgelopen zomer op Lowlands en mochten de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds in ontvangst nemen. Vrijdag 9 november gaven ze een voorstelling in de Schouwburg Hengelo.

Workshops
Behalve dat de leerlingen van Jennifer Willems de voorstelling mochten bijwonen, waren ze ook onderdeel van een reeks workshops gebaseerd op de voorstelling. Voor aanvang van de voorstelling kregen de leerlingen een inleiding door choreograaf Pia Meuthen. Zij vertelde de groep hoe de voorstelling tot stand kwam en hoe het proces verliep dat tot het uiteindresultaat leidde. Na dit exclusieve inkijkje achter de schermen en de voorstelling "Requiem for lost things" van die avond mochten de leerlingen op zaterdag 10 november zelf aan de slag tijdens de workshop. Panama Pictures hadden de leerlingen van de balletstudio uit Borne zelf uitgenodigd hiervoor. In de workshop werden elementen behandeld die terugkwamen in de voorstelling.

Zelf aan de slag
Na deze enerverende workshop voor de leerlingen zullen ze de komende tijd zelf verder oefenen hierop. Ze zullen door Panama Pictures begeleid worden in het maken van hun eigen stuk. Dit stuk zal vervolgens aan het einde van het schooljaar worden uitgevoerd bij diverse gelegenheden.

Ballet voor iedereen
Jennifer Willems laat weten dat ook voor de jongere leerlingen van de balletstudio er een project komt voor dans in een schouwburg. De danspedagoge vertelt dat de kunstvorm geschikt is voor veel verschillende leeftijden. "Het is zo'n mooie kunstvorm waar in je zelfs al jonge kinderen heel veel kan leren." Leerlingen zijn dan ook al vanaf 3.5 jaar welkom bij haar om te werken aan coordinatie, creativiteit, muzikaliteit, samenwerking en het ontdekken van de ruimte. Haar lessen zijn gericht op het ontwikkelen op meerdere vlakken. Ze geeft haar lessen in onder andere Rijssen, Almelo, Borne en Nieuw Heeten.