Afbeelding
Foto:

Beginnerstoernooi JPT succesvol verlopen

HENGELO - Zaterdag 10 november stond het tweede Beginnerstoernooi van dit seizoen op de kalender. Het toernooi werd gehouden in de dojo aan de Jan Prinsstraat te Hengelo. Judoka van JPT uit Almelo, Borne en Hengelo, van SJO uit Enschede en Senshi uit Nijverdal waren present.

De ongeveer 90 judoka waren verdeeld in 20 verschillende klassen, hierdoor was er sprake van een grote gelijkwaardigheid wat leeftijd, gewicht en geoefendheid betreft. Ieder blok werd gestart met een randori-training. Dat is een warming-up, gevolgd door oefenwedstrijdjes. Zo stond iedere judoka al een half uur op de mat buiten zijn of haar eigen partijtjes. Dit zorgde ervoor dat de judoka lichamelijk voorbereid waren en voor velen waren de eerste zenuwen ook een beetje weg.

Krachtmeting
De gelijkwaardigheid tussen de judoka was te merken toen de wedstrijden eenmaal waren begonnen. Er waren niet veel wedstrijden die snel waren afgelopen. De judoka streden met alles wat ze hadden om een overwinning binnen te slepen en er waren zeer spannende wedstijdjes te zien. Het grote aantal toeschouwers vermaakte zich uitstekend met het gebodene spektakel van hun kinderen en kleinkinderen.

Geslaagde dag
De twintig vrijwilligers zorgden er samen voor dat de weging vlot verliep, dat de poules goed waren ingedeeld en dat de wedstrijden een soepel verloop hadden. Al met al was het een geslaagde dag. Kampioen zijn geworden Wessel Huis in 't Veld, Tim Japin, Job van Munster, Jesse Olthof, Simon Vaandering, Simon Triesnigg, Senna Feringa, Boaz Heuver, Floris Mittendorff, Mees Franssen, Archie Harcarik, Inke Heerze Thijs Kamphuis, Gerhard Roerink, Shawn Haseth, Valentijn Pol, Claudia Alberts, Isis Nollen, Javier Meijerink en Elisa Melisie. Kijk voor meer informatie: www.judopromotion.nl