Afbeelding
Foto:

Stadscheques voor goede initiatieven in Hengelo

HENGELO - De Provincie Overijssel heeft zes stadscheques uitgereikt aan initiatieven die bijdragen aan de levendigheid van de Hengelose binnenstad.

Het gaat om bijdragen voor zes leuke initiatieven: de ijsbaan op de Markt, een SantaRun voor het goede doel, het plaatsen van een muurgedicht aan de Enschedesestraat, vlaggenstokhouders in de Nieuwstraat, Molenstraat Modestraat en voor aanschaf van Sinterklaasvlaggen.

Stadscheque
De Stadscheque is een klein startkapitaal waarmee Hengeloërs een initiatief voor de binnenstad op kunnen zetten. De organisatie van dit project is in handen van Stichting Centrummanagement Hengelo. Centrummanager Anja Timmer hoopt dat de bijdragen ook anderen stimuleren om met een goed idee te komen. Initiatieven vanuit de samenleving zelf zijn voor de gemeente Hengelo zeer interessant: doordat inwoners zelf dingen doen, zijn kosten voor realisatie doorgaans lager en de slagingskans hoger doordat er écht draagvlak is.

Volop gezelligheid
Het stimuleren van gezelligheid is een belangrijk doel van deze bijdragen. Hengelo staat doorgaans niet echt bekend om de gezelligheid van het centrum en leegstand bleef de afgelopen jaren een groot probleem. Inmiddels is de gemeente aan het investeren en ondernemers krijgen weer wat meer vertrouwen. Leuke activiteiten gedurende het jaar zijn een goede manier om vaker mensen in de binnenstad te krijgen. Zo is de ijsbaan op het Marktplein een leuke publiekstrekker en de SantaRun - waarbij verklede kerstmannen rennen oom geld op te halen voor Join4Energy - moet eveneens wat reuring brengen in de stad. Het ophangen van de Sinterklaasvlaggen brengt wat sfeer bij dit mooie feest.

Potje leeg
Helaas is het potje geld van de Stadscheques nu op. Eerder ontvingen ook diverse andere initiatieven soortgelijke bijdragen, waaronder Kids@ThePark en Tropical Day.