Afbeelding

Heracles Almelo verliest strijd om derde plek

ALMELO - In de laatste wedstrijd van speelronde 12 stond de derde plek in de Eredivisie op het spel. Heracles Almelo (vierde) trof Feyenoord (derde) in een directe confrontatie om plek drie. In de eerste helft kreeg de Almelose formatie de betere kansen op een doelpunt. Deze onbenutte kansen deed Heracles Almelo in de tweede helft de das om, waardoor zij de eerste thuisnederlaag van het Eredivisieseizoen leden: 0-2.

Feyenoord begon scherp en fel aan de wedstrijd. In de vierde minuut resulteerde dit in enkele kansen snel na elkaar. Een schot van Tonny Vilhena werd gepareerd door doelman Janis Blaswich, waarna de bal via Nicolai Jørgensen wederom voor Vilhena terecht kwam. De bal werd vervolgens in kansrijke positie over het doel gekopt.

Kansen
In minuut acht kreeg Heracles Almelo dé kans om de wedstrijd open te breken: Lerin Duarte stuitte echter op de Feyenoord-doelman Justin Bijlow. Heracles Almelo liet het hier niet bij zitten en ging brutaal ten aanval. In de minuten na de kans van Duarte schoot Kristoffer Peterson de bal op de paal en kreeg dezelfde Peterson een voorzet niet bij de inlopende spits Adrián Dalmau.

De ommezwaai
In het tweede bedrijf waren de rollen grotendeels omgekeerd. Feyenoord creëerde direct na de pauze enkele goede kansen, waaronder een gevaarlijke vrije trap van Steven Berghuis. Na een klein uur spelen openden de bezoekers de score. Een corner werd op doel gekopt door Jørgensen, waarna de bal ongelukkig via het been van Alexander Merkel, de lat en doelman Blaswich in het net belandde. Enkele minuten later was Jens Toornstra het eindstation van een goed uitgespeelde Feyenoord-aanval. Steven Berghuis gaf een uitstekende pass op de opgekomen linksback Calvin Verdonk, die de bal simpel breed legde op de geheel vrijstaande Toornstra: 0-2.

Verlies
Heracles Almelo zakte in de tweede helft weg in de wedstrijd, waardoor de overwinning voor de Feyenoorders niet meer in gevaar kwam. Door de overwinning van Feyenoord verstevigen zij hun derde plek op de ranglijst. De Almeloërs zullen de komende duels naar beneden kijken aangezien het verschil met de nummer acht FC Utrecht is geslonken tot twee punten.