Afbeelding

Heracles Almelo leidt derde nederlaag van het seizoen

ALMELO - Afgelopen zaterdag leed Heracles Almelo het tweede verlies in een week tijd. Na het verlies in de TOTO KNVB Beker tegen Vitesse was nu ook NAC Breda te sterk voor de Almelose formatie. In de absolute slotfase schoot Mitchell Te Vrede de Brabanders naar een 2-1 overwinning in eigen huis.

De gastheren uit Breda schoten uit de startblokken en begonnen fel aan het duel. Deze start resulteerde in de 21e minuut in het openingsdoelpunt voor NAC Breda. Luka Ilic kon ongehinderd doorlopen en passeerde Janis Blaswich.

In de tweede helft kwam Heracles Almelo beter in de wedstrijd en creƫerde het ook goede kansen. in de 60e minuut was het dan ook raak: 1-1. Na een uitbraak van Heracles Almelo schoot Brandley Kuwas de bal in de verre hoek achter de doelman van NAC Breda. In het vervolg van de wedstrijd kregen de bezoekers de beste kansen om er met de winst vandoor te gaan. Echter was het NAC Breda dat uiteindelijk de drie punten over de streep trok. Centrumspits Mitchell te Vrede draaide weg bij directe tegenstander Dario van den Buijs, waarna hij de bal in het dak van het doel wist te schieten. Het doelpunt bleek ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn. Met dit schot bezorgde hij NAC Breda pas de tweede overwinning van het seizoen. Heracles Almelo blijft vierde op de ranglijst met twintig punten uit elf wedstrijden.

Blessure Rossmann

Afgelopen zaterdag kreeg Heracles Almelo naast het verlies in Breda nog een tegenslag te verwerken, namelijk een blessure voor Maximilian Rossmann. De onbetwiste centrumverdediger in het elftal van Frank Wormuth liep een enkelblessure op in de eerste helft van de wedstrijd tegen NAC Breda. Rossmann zal de komende weken van de zijkant moeten toekijken.