Afbeelding
Foto:

Starters krijgen goede kansen in Hengelo

HENGELO - Startende ondernemers zijn net als bloemen en planten: met een beetje liefde en aandacht groeien ze van een klein iets uit tot een grote bloem. De gemeente Hengelo speelt in deze graag de rol van de positieve tuinder. Samen met diverse andere organisaties heeft de gemeente als belangrijk doel om startende ondernemers te helpen bij hun groei. Met deze insteek is komende maandag weer het volgende Starterscafé.

Het Starterscafé is een platform voor startende en jonge ondernemers om met elkaar in contact te komen in de brede zin. Naast het uitwisselen van concrete ervaringen is het ook een goede manier om met elkaar te netwerken. Zeker in de opstartende fase kunnen ondernemers veel steun aan elkaar hebben maar ook kennis en middelen delen. Het Starterscafé is in Schouwburg Hengelo en u bent welkom vanaf 19.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via https://www.rabobank.nl/lokale-bank/centraal-twente/.

Nieuw platform
De bijeenkomst staat ook in het teken van het nieuwe platform www.startenintwente.nl dat afgelopen maand gelanceerd is. Deze regionale site geeft advies over diverse aspecten van starten. Uiteenlopend van geldzaken tot huisvesting, marketing tot administratieve aspecten. Ook kunnen ondernemers in contact komen met bestaande netwerkgroepen in de brede regio of deelnemen aan gerichte trainingen. Er is een vrij eindeloze hoeveelheid zaken die je moet regelen, wat zeker als eenmanszaak een fikse uitdaging is.

Economisch belangrijk
Afgelopen jaar bereikte het aantal ondernemingen in Nederland een record. In juli 2017 stond de teller op 1.780.000 bedrijven. Het record werd onder meer bereikt door de economische groei, maar ook doordat er juist minder starters vroegtijdig stoppen met hun activiteiten. Wat dus weer te danken is aan initiatieven zoals het Starterscafé. De gemeente Hengelo hecht een grote waarde aan starters, ook omdat een klein bedrijf uit kan groeien tot een grote regionale speler met veel personeel. Voor succesvolle starters is er ook de jaarlijkse Startersprijs Midden-Twente die eveneens maandagavond uitgereikt zal worden.