Afbeelding
Foto:

Münster-Detmold Cup 2018

HENGELO - Op zaterdag 3 november 2018 heeft Taekwondo Oude Luttikhuis een uitstekende prestatie neergezet op de Münster-Detmold Cup 2018 in Gladbeck in Duitsland. Met 8 deelnemers heeft hoofdcoach Thijs Oude Luttikhuis deelgenomen op dit internationale toernooi in Münster en alle deelnemers hebben een podiumplek weten te behalen. Hiervan waren 6 goud, 1 zilver en 1 brons.

Goud
Jaden Rumokoy uit Almelo won zijn eerste partij op overtuigende wijze. In de finale trof hij een fysiek erg sterke tegenstander, maar toch wist hij deze finale gecontroleerd te winnen met 9–4, wat de eerste plaats betekende. Isabeau van Droffelaar uit Hengelo stond direct in de halve finale. Ze won de partijen met respectievelijk 15–3 en 20–0. David Schage uit Hengelo stond direct in de finale. Daarin scoorde hij twee maal met een achterwaartse hoge trap op het hoofd. Deze partij wed met 22–3 gewonnen.Famke Kloosterman uit Hengelo had twee hele zware partijen. De eerste partij won zij met 8–6. In de tweede partij trof ze een tegenstandster, die ze fysiek onder druk zette. Er werd met 2–0 gewonnen. Patrick Jonker uit Almelo won zijn eerste partij met 12–3. In de laatste momenten van de wedstrijd werd het nog spannend, want zijn tegenstander scoorde en in de laatste 5 seconden wist Patrick alsnog de winst naar zich toe te trekken en ook deze finale werd gewonnen met 5–4. Stan Klein Nagelvoort uit Vriezenveen wist zijn eerste twee partijen met overmacht te winnen met een Point Gap, 23–3 en 41-10.

Zilver
Ted Brilhuis uit Oldenzaal wist zijn eerste partij op een goed en overtuigende manier te winnen. Na twee rondes stond Ted met 28 – 9 voor en bij het ingaan van de derde ronde werd de handdoek door zijn tegenstander in de ring gegooid.

Onderlinge strijd
Stan en Ted moesten onderling uitmaken wie er met het goud naar huis zou gaan. Ondanks dat ze elkaar goed kennen, maakten ze er toch een mooie partij van. Stan won het de partij met 15–14.

Brons
Niek Klein Nagelvoort uit Vriezenveen verloor zijn eerste partij helaas met 22–2.

Toernooi
Al met al een prima toernooi waarbij 7 van de acht deelnemers in de finale stonden.