Afbeelding
Foto:

Duurzaam (T)huis Twente zoekt hulp

BORNE - Duurzaam (T)huis Twente (DTT) heeft als doel om Twentse huiseigenaren te helpen hun woning duurzamer te maken. Dit doen ze door wooncoaches in gesprek te brengen met inwoners van Twente. Door toenemende vraag naar deze diensten is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot wooncoach.

Wooncoaches gaan in gesprek met huiseigenaren over het verduurzamen van hun woning. Ze geven een onafhankelijk advies en kunnen doorverwijzen naar bedrijven of de gemeente. Het project is erg in trek, de stichting werkt momenteel met zo'n 50 wooncoaches maar zijn toe aan uitbreiding door de toenemende vraag van huiseigenaren. Daarom laat de stichting weten op zoek te zijn naar nieuwe vrijwilligers om op te leiden tot wooncoach.

Enthousiasme
Aspirant wooncoaches hoeven geen technische achtergrond te hebben. Een enthousiaste instelling is belangrijker. Ze worden professioneel opgeleid voor deze functie waarna ze twee of drie dagdelen per week aan de slag kunnen als wooncoach. Mensen van alle leeftijden zijn welkom om deze functie in te vullen en worden verwelkomd in een sociaal netwerk.

Sociaal werk
Het werk omvat het voeren van gesprekken met buurtbewoners. Wooncoaches kunnen op huisbezoek gaan of zelf potentieel geïnteresseerden op zoeken. Ook verwijzen ze door naar bedrijven die de huiseigenaren verder kunnen helpen. Geinteresseerden kunnen tot zich tot 30 november aanmelden via info@duurzaamthuistwente.nl. Voor meer informatie kan men bellen met Nathalie Thoonsen via 06 11 28 89 10.