Jinthe Hengstman levert topprestatie

HENGELO - Afgelopen weekend streden 4 deelnemers van Karateclub Muga Mushin Ryu mee op het Open Nederlandse Jeugd Kampioenschap (ONJK) in Almere. Dit kampioenschap is georganiseerd door en staat onder auspiciƫn van de Karate Bond Nederland. Het is een toernooi voor alle karatestijlen en waar alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland maar ook buitenlandse aan mee kunnen doen.

Van Karateclub Muga Mushin Ryu deden Elisabeth Damhuis, Lune Nagel, Fern Eenkhoorn en Jinthe Hengstman mee op zaterdag 27 oktober in de categorie meisjes in het onderdeel kata. Helaas vielen zowel Elisabeth als Lune af in de 2e ronde. In de categorie meisjes onder 14 jaar wist Fern wel haar wedstrijden te winnen maar strandde uiteindelijk in de halve finales. Een mooie 3e plaats was het maximaal haalbare.

Mooie prestatie
In de categorie meisjes onder 12 jaar won Jinthe Hengstman al haar voorronde wedstrijden (5-0, 4-1, 3-2). In een spannende finale won Jinthe nipt van haar Belgische tegenstander Calista Panza uit Belgiƫ. De scheidsrechters beoordeelden haar kata gojushiho sho echter, op moeilijkheidsgraad, net een tikkeltje beter.

Uitdaging
Jinthe kreeg 3 vlaggen voor en 2 tegen van de in totaal 5 vlaggen. Jinthe mocht plaats nemen op de hoogste trede van het podium. En is daarmee Nederlands kampioen in haar leeftijdsklasse. Een resultaat om terecht trots op te zijn, zowel voor Jinthe als de vereniging. Een bekroning van veel hard werk.