Afbeelding
Foto:

Optreden 'Om de noord'

BORNE - In november neemt Kamerkoor Arte Vocale o.l.v. Jurriaan Poesse u mee naar 16e eeuw, de tijd van ontdekkingsreizen. Na de grote reizen om Azië te bereiken door om Afrika heen te varen werd hetzelfde geprobeerd via een noordelijke doorvaart die nog altijd niet gevonden was. De Nederlandse Willem Barentsz (1550-1597) leidde verschillende expedities rond Scandinavië en (her)ontdekte o.a. Veere Eiland (Bereneiland), Het Nieuwe Land (Spitsbergen) en Nova Zembla. Samen met verteller Hans Maartens volgen hem op zijn laatste expeditie richting het Noorden.

Arte Vocale zal muziek zingen uit de landen waar Barentsz op zijn tocht langskomt. Voel de golven van de zee in de Five English Folksongs van Vaughan Williams, zie de bloemen open gaan en treur mee met de Koning van de Lelietjes-van-Dalen in Kung Liljekonvalje van Wikander. Hoor de mysterieuze klanken uit IJsland en overwinter op Nova Zembla, waar Le champ des Morts (het veld van de doden) van Prokofiev als een eerbetoon wordt gezongen aan zeelieden die hun leven gaven voor het vinden van een noordelijke doorvaart. Wij hopen u te ontmoeten bij dit bijzondere concert.

Optredens
De optredens zijn 17 november 20.00 uur in de Oude Kerk, Oude Kerkstraat 9, Borne. 23 november 20.00 uur in de Protestantse Kerk, v. Heijdenstraat 4, in Haaksbergen. 25 november 14.30 uur Antoniuskerk, Rekken. Kaarten à € 12,50 / € 10,00 via www.kamerkoorartevocale.nl