Afbeelding
Foto:

EHBO-vereniging Hengelo
bestaat al 80 jaar

HENGELO - De koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO-Hengelo bestaat in november 80 jaar. Een mooie gelegenheid voor een feestje, maar ook om het belang van de EHBO vereniging nog eens te benadrukken.


Op 18 november bestaat de vereniging officieel 80 jaar en op 10 november tussen 11.00 uur en 16.00 uur is er een open dag voor alle inwoners en sportverenigingen van Hengelo en omgeving.

Open dag
Op 10 november tijdens de open dag die wordt geworden aan de W. de Clercqstraat 23 is er veel te doen en krijgt u een goed beeld wat EHBO kan betekenen en waarom het zinvol is als ook u kennis heeft van de EHBO. Zo is er een workshop pleisters plakken, Eerste Hulp bij kinderen, Reanimatie en AED en Eerste Hulp bij Drank en Drugs. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen of het knutselen.

Veranderingen
In de loop der tijd is er veel veranderd. Nieuwe inzichten over hoe te handelen in een situatie betekende ook het leren van nieuwe technieken of handelswijze voor de EHBO-er. Ook hoe de vereniging op evenementen aanwezig is, is anders dan jaren geleden. Nu zijn er twee tenten waar alle benodigde materialen in aanwezig zijn. Ook bezit de vereniging een bus met zwaailichten en iedere EHBO-er heeft een eigen uniform.

Zelfstandig
De EHBO-Hengelo is erg actief, echter moeten ze het zien te rooien zonder subsidies, sponsoren of giften. Een keer per jaar mag er wel gecollecteerd worden in Hengelo. Ook zijn er inkomsten uit de diverse cursussen die gegeven worden.

Gevraagd
De EHBO-Hengelo zit te springen om meer vrijwilligers. Vrijwilligers die een EHBO-post willen bemannen tijdens evenementen. Zonder de aanwezigheid van EHBO-ers mogen evenementen vaak niet eens doorgaan. Ook is EHBO-Hengelo op zoek naar een organisator voor de jaarlijkse collecte. Als de organisatie van de collecte iets voor u is, kunt u contact opnemen per e-mail: collecte@ehbo-hengelo.nl of bel Bert van Lienden: 06-29293331. Kom gerust langs tijdens de open dag op 10 november als u eerst eens wil kennismaken met EHBO en de vereniging.