Wat gaat er gebeuren?
Wat gaat er gebeuren? Wat gaat er gebeuren?

Nieuwe brug én Laan bijna klaar

HENGELO - Hengeloƫrs hebben er even op moeten wachten, maar deze vrijdag en zaterdag worden dan eindelijk twee belangrijke mijlpalen bereikt qua bereikbaarheid.

Deze vrijdag voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit voor de realisatie van het noordelijke deel van de Laan Hart van Zuid. Nu het kruispunt van de laan met de Breemarsweg klaar is, kan iedereen ongestoord van het noordelijke deel gebruik maken. Het gaat dan om het traject tussen het Industrieplein en de kruising met de Breemarsweg. Omwonenden en ondernemers van het winkelcentrum - en natuurlijk de vele weggebruikers - hebben er even op moeten wachten.

Opening
De gemeente wil er dan ook een beetje een feestje van maken op vrijdag; vanaf 18.30 uur is er een kort programma opgezet. Voordat de hekken weg gaan, mogen de skaters van de toekomstige skatevoorziening een keer over het nieuwe asfalt. Alle kinderen uit de buurt zijn eveneens uitgenodigd om hun skateboard mee te nemen voor een gezellig kort tochtje. Ook alle andere omwonenden en belangstellenden zijn van harte welkom om bij de gezellige opening aanwezig te zijn.

Nieuwe brug
Ook het zuidelijke deel van de Laan Hart van Zuid krijgt inmiddels goed vorm. Aannemer Dura Vermeer is namelijk ook al goed bezig met de realisatie van de nieuwe brug. Zo zal deze zaterdag het nieuwe brugdek op grote pontons geplaatst worden en naar de definitieve locatie gevaren worden. Al 's ochtends vroeg om 05.00 uur begint dit. Tussen 11.00 en 16.00 uur zal het brugdek dan op zijn plek gevaren worden. Vanaf 16.00 uur begint het plaatsen tussen de landhoofden. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom om een kijkje te nemen bij dit bijzondere proces. Om hen te accommoderen zal er ook een kijkdek geplaatst worden op de kade van de Ketelmakerij achter Stork Thermeq. Wie dit liever met een kop koffie en de krant bekijkt vanaf de eigen bank thuis kan het ook volgen via een webcam. Deze is te vinden op: https://webwatch.nu/projecten/boekelosebrug-hengelo/ Hier was ook de bouw van de landshoofden te volgen.

Hoe ziet het er nu uit?