korenbloem en kamille
korenbloem en kamille Foto: Nathalie Visser

Natuurwerkdag

HENGELO - Wanneer u nog niet weet wat u op zaterdag 3 november gaat doen, dan is de Natuurwerkdag een leuke en gezonde bezigheid in de frisse buitenlucht.

Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen aan de slag in de Heemtuin en het Beleefbos Weusthag. De werkzaamheden bestaan onder andere uit bladharken, snoeien, zagen of onderhoud van paden. Er zijn klusjes voor jong en oud.

Landelijk
De Natuurwerkdag wordt landelijk georganiseerd. In de provincie Overijssel coördineert Landschap Overijssel alle werkzaamheden. In het najaar is er altijd veel te doen om natuurgebieden voor iedereen mooi te houden. Hoe meer mensen helpen, des te makkelijker en sneller alles gedaan kan worden en er kunnen simpelweg meer karweitjes gedaan worden.

Meedoen
In Hengelo beginnen de werkzaamheden in het Beleefbos Weusthag en de Heemtuin om 9.00 uur en rond 13.00 uur is het eind. De natuur van dichtbij meemaken en een handje helpen kan door iedereen; jong, oud, alleen of met een groep. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl of via Herman Mulder op hermanmulder17@gmail.com of 06-26368383

Vele handen maken licht werk, dus kom ook helpen!.