Afbeelding
Foto:

Na succes BoesCoolFit nu ook BoesCoolTuur

OLDENZAAL - BoesCoolTuur zorgt ervoor dat basisschool leerlingen kennis kunnen maken met culturele cursussen. Het doel is om leerlingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Oldenzaalse cultuursector.

BoesCoolFit bestaat al enkele jaren. Dit project is er op gericht om leerlingen van de basisschool op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport. Zij kunnen dan gratis of goedkoop kennis maken met een nieuwe sport. Deze insteek bleek zeer succesvol; veel leerlingen bleven na deze kennismaking sporten. Zo ontstond ook het idee om dit project een culturele tegenhanger te geven: het project BoesCoolTuur. Na de herfstvakantie start de derde editie van BoesCoolTuur; er zijn inmiddels al ruim 250 inschrijvingen. De cursussen blokfluit, ballet en slagwerk zijn de cursussen die als eerste van start gaan deze editie, dat zal zijn op maandag 29 oktober. Oldenzaalse basisschool leerlingen kunnen zich voor 55 culturele cursussen inschrijven. De leerlingen kunnen gedurende 4 weken kennis maken met de culturele discipline en aanbieder.

Uitbereidingen
Er zijn een aantal nieuwe cursussen zoals 'harp spelen' van Kaliber Kunstenschool, 'musical song and dance' van Lez Studio en 'laat je uitdagen' door Peerke Donders. Ook zijn er als uitbereiding een aantal cursussen gericht op kinderen vanaf 4 jaar.

Inschrijven
Meer informatie, het cursusaanbod en inschrijven voor een BoesCoolTuur activiteit kan via de website www.boescooltuur.nl. Inschrijven voor een cursus is mogelijk tot aan de start van de desbetreffende cursus.