Hulp bij invullen van lastige formulieren

OLDENZAAL - Heeft u moeite met het invullen van formulieren of het begrijpen van brieven? Dan kunt u gebruik maken van de formulierenservice Oldenzaal. Zij helpen u bij het invullen van documenten, zoals bijvoorbeeld de digitale aanvraag voor een uitkering. Ook bieden zij hulp bij het goed lezen van brieven van instanties.

Om een voorziening aan te kunnen vragen, moet u vaak een formulier invullen. Dat is soms een hele klus, waarbij u wel wat hulp kunt gebruiken. Ook het lezen van formele brieven is voor velen ingewikkeld. Niet alleen voor mensen met een allochtone afkomst; de brieven zijn gewoon vaak té ingewikkeld. Op dit soort momenten kunt u de formulierenservice inschakelen. De mensen die u helpen, gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

Welke formulieren komen in aanmerking?
U bent met alle formulieren uit het sociale domein welkom. Denk bijvoorbeeld aan aanvragen voor een bijstandsuitkering of langdurige zorg. Vergeet uw legitimatiebewijs en DigID code niet mee te nemen! Zonder deze gegevens zijn veel zaken namelijk niet te regelen.

Waar kan ik terecht?
Dinsdag van 13.30 uur tot 15.30 uur, Maatschappelijk Plein aan de Ganzenmarkt 2. Er is een tolk aanwezig. Donderdag bent u welkom van 14.00 tot 15.30 uur, Michgoriushuis, Marktstraat 10-12. De ondersteuning van deze formulierenservice is gratis en het verplicht u tot niets.

Interesse
Heeft u interesse om het team van de formulierenservice als vrijwilliger te versterken? Humanitas en Impuls zijn dan zeker op zoek naar u! Heeft u vragen over of wilt u het team versterken, neem contact met ons op via telefoonnummer 0541-571414.