Afbeelding
Foto: Julia M. Müller

FilmFestival

OLDENZAAL - Op dinsdag 30 oktober vertoont het Filmhuis Oldenzaal in het kader van het Overijssels FilmFestival het Duitse oorlogsdrama DER HAUPTMANN.

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht vindt hij (in de buurt van Bad Bentheim) het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante aan van de nazi's waaraan hij juist wilde ontsnappen.

Inleiding
Voor aanvang van de film geeft Kees Schaepman, voorheen journalist bij o.a. Vrij Nederland en de VPRO, een inleiding bij dit verhaal, dat zich afspeelde in het Emsland. Het Kamerawerk van Florian Ballhaus won de Duitse Kamerapreis 2018.

Informatie
Aanvang is vanaf 20.00 uur bij het Stadstheater De Bond, Molenstraat 25. Entreeprijs: €9,00 donateurs €6,00. Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl