Afbeelding
Foto:

Vrije herstel polis: baas over eigen auto

HENGELO - Autoschade Wennink kent de problemen waar men bij autoschade tegenaan loopt als geen ander, zo ook de perikelen met de autoverzekering. Op dit gebied adviseren ze hun klanten: blijf baas over je eigen auto, ga voor een vrije herstelpolis.

Voor veel autobezitters is autoschade gelukkig geen dagelijkse kost. Maar als autoschade dan een keer voorkomt, wilt u er wel zeker van zijn dat u goed wordt geholpen.

Strenge eisen
Wie schade rijdt, wordt vaak doorgestuurd naar een bij de verzekeraar aangesloten schadeherstelbedrijf. Schadeherstelbedrijven die zijn aangesloten bij verzekeraars krijgen hiervan allerlei eisen opgelegd. Zo bepaalt de verzekeraar bijvoorbeeld wat voor kwaliteit onderdelen er worden gebruikt voor de reparatie. "De afspraken die verzekeraars met geselecteerde bedrijven maken, berusten op zeer scherpe tarieven", weet Gilbert. "Door de lage uurtarieven en kortingen op auto-onderdelen komt de kwaliteit van reparaties in het geding en dat willen wij niet." Daarom is Autoschade Wennink dan ook al een tijd niet meer bij verzekeraars aangesloten om zo de ultieme kwaliteit voor de klant te kunnen blijven garanderen.

Jij bepaalt
Gilbert adviseert mensen om te kiezen voor een polis met vrije reparatiekeuze zodat zij zelf de keuze voor een schadeherstelbedrijf kunnen maken op basis van kwaliteit. De hogere premie per maand voor vrije keuze is vaak niet meer dan een paar euro. Autoschadebedrijven hoeven niet per se aangesloten te zijn bij een verzekeraar om autobezitters onder dezelfde voorwaarden en garanties weer schadevrij de weg op te sturen. Bij Autoschade Wennink wordt de rechtstreekse afwikkeling, betaling en het eventuele eigen risico op exact dezelfde manier met de verzekeraar geregeld als bij autoschadebedrijven die wel bij een verzekeraar zijn aangesloten. Verder kunnen klanten bij het bedrijf rekenen op hulp bij het invullen van het schadeformulier, gratis vervangend vervoer, lekkere koffie en vier jaar garantie op de uitgevoerde reparatie. Uw vindt Autoschade Wennink aan de Granaatstraat 31 in Hengelo.